+31 (0)6 2037 1900

Waarom het fijn is om ook nee te horen

16-10-2017

Waarom het fijn is om ook nee te horen

Wat mij al enige tijd bezig houdt zijn de "onbeschreven" regels van het antwoord. Dit geldt zowel in de rol als kandidaat voor een vacature als voor werkgever c.q. opdrachtgever. Hoe makkelijk is het om een standaard zin op te nemen "indien u niets meer van ons hoort, dan bent u niet geselecteerd". Onpersoonlijker kan het niet, het gebeurt echter te vaak. Kleine moeite om een persoonlijke boodschap achter te laten met reden van afwijzing. Als kandidaat heb je hier recht op en ondanks het feit dat nee niet leuk hoeft te zijn, is het altijd beter dan niets. Kom op recruiters.

Hetzelfde geldt voor opdrachtgevers. Ook hierin lijkt het meer regel dan uitzondering dat bij de invulling van een spoed vacature, na snelle aanlevering van kandidaten, het angstig stil wordt aan de andere kant van de lijn. Ook na follow-up van bellen, mailen etc. Ook hierin geldt dat nee een bevredigend antwoord kan zijn. Kom op opdrachtgevers.

Als laatste de kandidaat zelf. Ook hier ligt een verantwoordelijkheid. Even een korte update indien iemand iets anders gevonden heeft, tot aan niet op gesprek verschijnen bij een opdrachtgever. Het gebeurt echt. Ja, ik hoor u denken, dan is er iets mis met de selectie. Dat is maar beperkt waar. Uiteraard worden er fouten gemaakt, maar het is fatsoenlijk om elkaar recht in de ogen te kijken en soms gewoon nee te zeggen. Ook kandidaten zelf. Kom op kandidaten.

In de driehoek opdrachtgever, kandidaat, recruiter wil ik alleen maar zeggen, pak jouw rol en geef antwoord

>>Waarom het fijn is om ook nee te horen

Wij helpen u graag verder

neem contact op