+31 (0)6 2037 1900

CVRM spreekuur; crime of uitkomst?

21-09-2016

CVRM spreekuur; crime of uitkomst?

Bij het inrichten van een CVRM (cardiovasculair risicomanagement) spreekuur komt veel kijken. Voor de opzet en inrichting van de praktijk komt veel, heel veel bij kijken. Veel praktijken in Nederland hebben geen, of een onvoldoende, ingericht CVRM spreekuur. Een dergelijk spreekuur is van belang bij het aanbieden van gestructureerde zorg en het ontlasten van de huisarts bij zijn/haar werkzaamheden.

Essentieel is echter een uniforme wijze voor het registreren van afspraken in het praktijkprotocol. Uiteraard moeten de randvoorwaarden hiervoor eenduidig worden ingericht. Tevens moeten praktijkmedewerker en huisarts kennis hebben en vergaren voor een dergelijke opzet van een CVRM spreekuur.

De praktijk is weerbarstig. De opzet, uitvoering en borging van een CVRM spreekuur vergt veel tijd, een nauwkeurige planning en dito uitvoering. Bij veel praktijken wordt het er maar een beetje naast gedaan en daar wringt de schoen. Praktijken met een goed lopend en ingericht CVRM spreekuur, plukken hier zeker de vruchten van. De kosten gaan echter voor de baat uit, dat geldt ook hiervoor. Uiteindelijk zal de driehoek huisarts, patiënt en praktijkmedewerker gebaat zijn bij een goede inrichting.

DetaZorg heeft kandidaten in haar bestand die bedreven zijn in de opzet van een dergelijk spreekuur. Wenst u vrijblijvend informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact met DetaZorg

>>CVRM spreekuur; crime of uitkomst?

Wij helpen u graag verder

neem contact op